Groeien in bewustzijn en spiritualiteit
  Groeien in bewustzijn en spiritualiteit is voor mensen die gekozen hebben om de leiding over hun eigen leven te nemen, door te werken aan hun innerlijke ontwikkeling en daarbij ondersteuning willen.

  Dit kan betrekking hebben op:

  Wat is een Guru (wat is de taak van de Guru)
  Wat is werkelijk spiritualiteit;
  Het omgaan met moeilijkheden in leef- en werksituaties;
  Het leren overzien vanuit de wet van oorzaak en gevolg;
  Je eigen geluk bepalen;
  Werken aan je relaties met mensen;
  Hoe leer ik de leiding over mijn eigen leven te nemen;
  Wat is liefde. Wat is geluk. Hoe laat ik meer liefde in mijn leven toe;
  Hoe creëer ik mijn eigen werkelijkheid;
  Hoe leer je leven vanuit liefde;
  Wat is dienstbaarheid;
  Wat is nederigheid;
  Wat is de vrije wil;
  Esoterisch bijbellezen;
  Kennismaken met de Bhagavad Gita;
  Wat is Ayurveda?


  Meditatie
  Universele meditaties hebben tot doel het evenwicht te herstellen tussen de innerlijke en de uiterlijke wereld; weer in harmonie met de natuur te leven. Stoppen met de geest te versnipperen, leren gericht en aandachtig bezig te zijn in het leven.

  Meditatie is duizenden jaren oud. Je verlaat het niveau van het wakend bewustzijn en begeeft je in ongekende gebieden van de persoonlijkheid. Meditatie is niet alleen een andere bewustzijnstoestand maar ook een ruimere. Wie meditatie wil ervaren, moet haar beoefenen. Meditatie is het stil worden van de bewuste activiteiten. Er wordt daardoor iets zichtbaar dat er altijd al is geweest. Je wordt door meditatie niet een ander mens maar degene die je altijd al bent geweest. Het is constante concentratie vol overgave, van zuivere openheid en van het loslaten van de ketens van het verleden. Het is het veranderen van je beperkte wereld.

  Het doel van ons leven is bewustwording. Meditatie is een weg tot volledig bewustzijn, waardoor we in de eenheid komen. Elke poging om de waarheid in ons zelf te onderdrukken wekt een tegendruk op. Angsten en verkrampte toestanden verdwijnen door meditatie. Meditatietechnieken geven je de kans de grenzen van de duale wereld te overstijgen. Braakliggende bewustzijnsgebieden zullen zich openen.

  Meditatie heeft ook gunstige invloed op het lichaam. Probeer niets te bereiken. Heb geen verwachtingen. Geprikkeldheid, onrust, jeuk of nervositeit tijdens de meditatie is een teken dat er onderdrukte agressiviteit vrijkomt. Als we in meditatie de dualiteit loslaten, komen we vanzelf in hogere sferen.


  Bewustwording, spirituele ontwikkeling en meditatiegroep voor gevorderden - dinsdagmiddag in Leersum

  Bewustwording, spirituele ontwikkeling en meditatiegroep voor gevorderden - woensdagavond in Leersum


  Inhalen in beide gevorderde groepen is in overleg altijd mogelijk, echter uitsluitend in het desbetreffende lesjaar. Neem daarvoor contact op met Mevr. Ilse Aperloo, op tel.nr. 06-34339319 of e-mailadres: i.aperloo@gmail.com
  Groep leerlingen van Gurumataji in India in het Rajaji National Park vlakbij Rishikesh
  wadend door de rivier om bij de Mata Vinde Whasny Tempel te komen.